2015. július 4., szombat

Sajtos kukoricaleves csípős kolbásszal

Ha megkérdezi tőlem valaki, hogy mi a kedvenc gyümölcsöm, akkor bajban vagyok. Általában mindig azt mondom, ami éppen szezonális. Zöldségek terén azonban sosem jövök zavarba, mert egyértelműen a kedvenc zöldségem a kukorica. Hogy lehet valami ennyire nagyon izgalmas? Ropogós, édeskés, a formája zseniális! Nagyon szeretem minden formában. Bár már lassan lassan közeledik a kukorica szezon ez a leves azért még konzervből készült, rendkívül gyorsan különleges és nagyon finom, pikáns levest lehet belőle összedobni. A tejet nem érdemes vízre cserélni, mert ez is ad neki egy krémes állagot, de aki csökkenteni szeretné a kalóriatartalmát használjon alaplevet és vizet 1:1 arányban. Tetszés szerinti zöldfűszerekkel fel lehet dobni, de így is zseniálisan komplex az íze. A kép sajnos nem lett valami jó, ezért elnézést kérek...



Hozzávalók (2 főre)

- 1 konzerv kukorica
- 6 dkg csípős száraz kolbász
- kb. 4-5 dl tej
- 6-7 dkg reszelt sajt (nálam vegyes, a fele trappista, fele füstölt)
- fűszerek: só, bors, frissen őrölt szerecsendió

Elkészítés


  1. A kolbászt egy pici zsiradékon megpirítjuk, mehet hozzá a két apróra vágott újhagyma is a zöldjével együtt. (Micsoda baromság kidobni, nem hogy örülnének az emberek, hogy egy hagyma kétféle ízt/színt/állagot is rejteget...)
  2. Ha egy picit megpárolódott, akkor mehet bele a kukorica, levestül, majd annyi tej, amivel kellemesen sűrű lesz majd a leves, két főre ez kb. 4-5 dl. Fűszerezzük, felforraljuk. Ha felforrt beleolvasztjuk a sajtot és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése